Sunday, 24 July 2011

beribu sesalan...

apsal ak wat title 'beribu sesalan' ni...eh,jgn slh phm..nth saje jek suke suki..xde r..xtau nape sjk ak dok mndgor lagu yg ning,jac n shila nyanyi tu cm like giler lgu tu..1 ari lau xdgor cm xsah.otw pg keje lau dgor msti bsemangat gile nk keje..tetibe enrgy tu maliii..
korang penh dgor x?sure pnh kan and korg pun like2 gk kt lagu tu kan?kan?kan?..
bab lagu ni kan mengisahkn apa yg pernah kite semua rse..xkn korg xpnh sekali pn rse mnyesal dgn ape yg korng wat kan.kaymonn la..msti de pye..xkirela pape pun.cket msti de..
sbb tu klu bole pk sedalam2nye supaya kite x d bebani ngn rse bersalah.berat rsenye nk mnggung rse sesal tu..mgkin kite rse sesal coz pernah mncintai org tu sepenuh hati..segalanye kite korbankn hnya utk die tp akhirnye sume tu sia2 jek.dan lbh berat lg bile org tu dtg kembali pd kite dgn rse sesalnnye..kite rse sesal mngenali die dan pd mse yg same die rse sesal ats perbuatan yg da die lakukan pd kite..klu mcmtu ap yg ptut kite wat??adakah kite patut memaafkn die hnye krn die tersedar atau sesal dgn ape yg berlaku selama ni?tp mcmane plak persaan sesal yg kite t'gung selama ni..klu kite terima die kembali adakah due2 rase sesal ni akn hlg kire mcm win2 situation or sesalan tu akn bertimpa2 krn kite wat kputusan yg slh...??
kite mudah rse mnyesal dgn pe yg kite da bt tp pernahkah kite pk perasaan org yg kite wat mcmtu..put yrself into their shoe n u will know the feeling to being that..
dunia oh dunia..pls understand!

Saturday, 16 July 2011

k.A.w.E.n.....

emmm..tgk tjuk da tau pe yg ak nk cite kn?pe lg pasal kwen la..sana sini de mjlis kwen..almklumla da nk raye ni msg2 nk kwen b4 raye coz t dpt rse raye sesame..bkn msm kwen jek msim mgawan gak skg ni..sane sini org bersalin..kt ofiz,jiran tetangga,kwn2 lg la jgn ckp ramai gile.lps ni bole bkk kedai baby da,mane tak nye sik nk kuo msk kdai bby jek kijenye.
berbalik pd tajuk kawen, ak nk wish congrats la kt member ak Natasha Noryatim yg da selamat nikah n sanding tadi.sempat gk ak  g tadi..die pat somi 1 kg jek bkn stkt 1 kg tp blkg umah jek..hehe..da jdoh kan psg2 last yg dpn mate gk kan..ok gak tu.ne tau nye jodoh pun same blkg uma...eh!tapiiii blkg uma ak de utan jek ne de uma.lau org utan de r kot..haha..
whatever la..de ak kesah!da jodohnye Allah yg tentukan..kite sbg mnusia n xyah r sibuk2 dok tnye bile?bile?n bile?  huh!sedar tak , lau asik dok tye itu ini tu mknye mmpersoalkn ketentuan Allah.semuaa da tertulis..so redha jela...yg ptg "manisnye kurma iniiiii...anjatt boboy....."