Wednesday, 15 June 2011

cuti2...makan2...








haa..pic atas tu ritu ari sabtu lps ak g tg.balau..semalam kt sane.saje join family day company member ak..kitorg convoi g sne..xla rmai sgt dlm 13 biji kete jek..tp name jek convoi sah2 ak kene tgl nun jauh kt blkg.seb bek la ak bkn org last.so ade r lg yg kt blkg tu.diorg bengang gak r kn bab syart2 convoi ni xbole potong so klu org dpn lmbt yg blkg tu kene la sabor..hehehe..ak bkn la drive slow beb meter jejak 130 km/h gk tp ye r nk compare kete diorg tu sume cc beso kete mhl lak tu,ak bwk 1000 cc jek.xtekejor yob..
pic tu mse bru smpai,air surut tp bila da ptg air naik..bersih sgt airnye lg brsih dr PD..tp ak juz men2 jek air tu belah ptg bab da sejuk bebenor duk berendam dlm swimming pool..bole plak ek g pantai pstu mandi kt swimming pool..yg xbole blah tu siap join bdak2 kcik pyer port..haha..

yg pic first sekali tu,fruit farm..mse bru smpai tu xtau nk ke mane kitorg g la fruit farm dgn niat nk mkn buah bebanyak la kn..masuk2 jek ak da nmpak rm20 per head!!gile gebass..20 henngget??brp sgt la ak bole telan kot..pastu ktorg g je la kdai cenderahati kt citu.de r jual durian..de rm9,13,35 sekilo..tu kire pelancong r ramai g mkn kt citu ala2 jakun..haha..kitorg pun pe lg nk jd ala2 org bandor katekn g la amik sebijik yg rm9 tu.mkn 2 org..(padahal org kmpung!haha..)da timbang lbh krg rm10 sebijik.sekali bkak cettt!durian bese jek.cm kt bt.pahat ni ley dpt sekilo sehengget stgh jek!hammbik ak  gatal sgt nk try..smpi skg ak dok pk nape la bole tjbak nk mkn kt citu..gile r..klakor pun de..da rzki die kn nk wat cmne(ayat cover skt ati ni)..soknye g jusco tebrau nampak lak durian yg warne kuning tu 3 pack 10hengget jek!pergh..mcm nk nyanyi lgu menyesal - sixth sense jek time tuh..emm..pape pun da msuk prut pn..atleast msm durian kali ni de gk memori yg ak xkn lupe smpai bile2..


















lg 1 pic makanan ni..pergh wat ak terliur r...dapppp gile tom yam tu..pergh terbaek r!!kalau korg g Aeon Jusco korg cari 'BLACK CANYON COFFEE'..try r..mmg sedap..rase cm tiap mggu nk mkn cni..tp jauh r..lau kt b.pht ni ade msti syiokkk...terangkat r beb!superb!..try r pastu btau cmner rsenye...

Tuesday, 7 June 2011

keje oh keje.....

zaman skg ni semua org keje..pempuan ke laki ke sama jek,dah xde beza dah skg ni..mungkin zaman da berubah atau taraf hidup dah meningkat..xkirala keje papepun yg ptg halalan toiyibaa..
bercakap pasal halal ni, kita sbg org islam of coz la kena particular bab2 ni..sbb ni melibatkn drh daging kita so kenalah jg betol2 ye tak?..
Cakap pasal ni, tetibe ak teringat de 1 topik pasal berkat ni kt tv9 tp xsure lak tajuknye..tol gak lau d pikir2kn..pernah x kite pk berkat ke gji kite selama ni??mmgla secara zahirnye kite bknla merompak ke mencuri ke,keje yg kite wat pn halal pd zahirnya tp sebalik keje yg kite wat tu adakah ada keberkatan..
yelah bab2 berkat ni bkn kite boleh tentukn sendiri kn..tp selagi kite wat keje iklas insyaallah la de kbrktannye...
bayangkanla bese kite dgr sesetgh org tu kol 8 punch card..8.30 da ilang dah..tup2 kol 10 bru nampak byg..time tu la bru nk on pc..kang lunch kol 12 d anjaknye sampai ke kol 230..xabis dgn tu plak blom lagi panas punggong tu ilang lg bygnye kol 3-330 da ghaib lg..alasannya tea time...kol4 bru la nmpak kelibat...kol 5 da blk...uish..sng tol keje cmtu..brp jam agknye die keje ek??
rase2nye berkat ke keje die cmtu..pstu gjinye dok bg ank bini mkn/fmly mkn..tipula klu kite ni rjin sgt asik dok menatap keje jek kn..kang gile keje lak org ckp tp xperlu r nk over sgt..kite d byr tuk berkhidmat..so jlnknlah amanah tu dgn sebaiknye..mungkin boss xtau tp tu yg kt ATAS tu tau segalanye..
ni bkn nk mnuduh sesape,tp juz nk mgigatkn termasuk diri sendri bab kdg2 kite t'lepas pndang dgn perkara mcm ni..sapa yg trasa tu pk2 kn la..ak pun dlu cmtu...hehe..tp dlu la 4-5 tauh dlu...skg da x lg..skgak wat kerja amal lak tuk company aku...hihi...papepn wt la yg t'baek tuk diri n fmly kite....adiosss..