Friday, 27 February 2015

berhabukkk...

Assalammualaikum.. Pergh..berhabuk, bersarang bagai blog ni..lama gile xmenjengah.. dah lama nk menulis tp xsempat2.. dlm mse dkt 2thn ni mcm2 benda jd..yg suke duke mcm2 la.. ttibe igt nk tls novel plak...dulu pnh tulis..tp mse zaman2 disket dlu..terlalu lame sgt pendam citer tu smpai la ni mane nk di jolokkn disket tu kt pc..syg jek..tp xpe, ni ak try lg la..kena gigih..cerita ada, just nk cri mase jek..xpe2..in shaa allah ada nnti.. Kdg2 pengalamn hidup kita ni bole d sharekn dgn org len utk d jdkn iktibar or pengajaran dan pembelajaran..btol x? pengalamn tu la cikgu yg plg hebat dlm idup..klau xde keberanian mimpi tidak bermakna..

Wednesday, 31 July 2013

Raya ohh..raye

Haiii...lame giler xmemblog ni.....kali ni nk wat comeback smpi muntah...hiihii...

Alhamdulillah arini da masuk 22 ari kita berpose, lg smiggu je da nk rye...emmm ckp psl rye ni, tepuk dahi la jawabnye...walaupun sy ni blmla berkeluarga tp bajet tuk rye da cm org da kwen...mne x nye, nk kne bli bju rye adk2 ngn fmly..uihhh lau xbtol2 mau pitam la.ni da hampir2 la ni...hihi...tp nsib baik last week diorg pyer sume da settle..dri sndri? emm ape pn xde lg..tgk bujet lu..lau bujet burst gune recycle je laa,huaaaaahuaaaa....2 ari ramadhan ritu kete wathal plak..batery kong.time ni la die nk wat hal tggu la lps2 rye t.nk wat cmne dugaan bln pose..redha je la jemahhh.,.LARI suda bajet bju rye snderi..de x sapa2 nk sponsor!!!!huhuhu...

Atas sbb tu jugakla sy xcuti rye ni...yeayyyyy keje!!!!propa sgt....xla,mmg xpat xcti de shpment 6hb ni..jawabnye rye kt opis le...nk wat cmne da tggjwab,jawb la sendri...hiihiii...xde moo9d rye pn taun ni...mkin tue ni mkin xde mood rye..nape ek?pape pn Selamat  hari raya sume!!!

Sunday, 24 July 2011

beribu sesalan...

apsal ak wat title 'beribu sesalan' ni...eh,jgn slh phm..nth saje jek suke suki..xde r..xtau nape sjk ak dok mndgor lagu yg ning,jac n shila nyanyi tu cm like giler lgu tu..1 ari lau xdgor cm xsah.otw pg keje lau dgor msti bsemangat gile nk keje..tetibe enrgy tu maliii..
korang penh dgor x?sure pnh kan and korg pun like2 gk kt lagu tu kan?kan?kan?..
bab lagu ni kan mengisahkn apa yg pernah kite semua rse..xkn korg xpnh sekali pn rse mnyesal dgn ape yg korng wat kan.kaymonn la..msti de pye..xkirela pape pun.cket msti de..
sbb tu klu bole pk sedalam2nye supaya kite x d bebani ngn rse bersalah.berat rsenye nk mnggung rse sesal tu..mgkin kite rse sesal coz pernah mncintai org tu sepenuh hati..segalanye kite korbankn hnya utk die tp akhirnye sume tu sia2 jek.dan lbh berat lg bile org tu dtg kembali pd kite dgn rse sesalnnye..kite rse sesal mngenali die dan pd mse yg same die rse sesal ats perbuatan yg da die lakukan pd kite..klu mcmtu ap yg ptut kite wat??adakah kite patut memaafkn die hnye krn die tersedar atau sesal dgn ape yg berlaku selama ni?tp mcmane plak persaan sesal yg kite t'gung selama ni..klu kite terima die kembali adakah due2 rase sesal ni akn hlg kire mcm win2 situation or sesalan tu akn bertimpa2 krn kite wat kputusan yg slh...??
kite mudah rse mnyesal dgn pe yg kite da bt tp pernahkah kite pk perasaan org yg kite wat mcmtu..put yrself into their shoe n u will know the feeling to being that..
dunia oh dunia..pls understand!

Saturday, 16 July 2011

k.A.w.E.n.....

emmm..tgk tjuk da tau pe yg ak nk cite kn?pe lg pasal kwen la..sana sini de mjlis kwen..almklumla da nk raye ni msg2 nk kwen b4 raye coz t dpt rse raye sesame..bkn msm kwen jek msim mgawan gak skg ni..sane sini org bersalin..kt ofiz,jiran tetangga,kwn2 lg la jgn ckp ramai gile.lps ni bole bkk kedai baby da,mane tak nye sik nk kuo msk kdai bby jek kijenye.
berbalik pd tajuk kawen, ak nk wish congrats la kt member ak Natasha Noryatim yg da selamat nikah n sanding tadi.sempat gk ak  g tadi..die pat somi 1 kg jek bkn stkt 1 kg tp blkg umah jek..hehe..da jdoh kan psg2 last yg dpn mate gk kan..ok gak tu.ne tau nye jodoh pun same blkg uma...eh!tapiiii blkg uma ak de utan jek ne de uma.lau org utan de r kot..haha..
whatever la..de ak kesah!da jodohnye Allah yg tentukan..kite sbg mnusia n xyah r sibuk2 dok tnye bile?bile?n bile?  huh!sedar tak , lau asik dok tye itu ini tu mknye mmpersoalkn ketentuan Allah.semuaa da tertulis..so redha jela...yg ptg "manisnye kurma iniiiii...anjatt boboy....."

Wednesday, 15 June 2011

cuti2...makan2...








haa..pic atas tu ritu ari sabtu lps ak g tg.balau..semalam kt sane.saje join family day company member ak..kitorg convoi g sne..xla rmai sgt dlm 13 biji kete jek..tp name jek convoi sah2 ak kene tgl nun jauh kt blkg.seb bek la ak bkn org last.so ade r lg yg kt blkg tu.diorg bengang gak r kn bab syart2 convoi ni xbole potong so klu org dpn lmbt yg blkg tu kene la sabor..hehehe..ak bkn la drive slow beb meter jejak 130 km/h gk tp ye r nk compare kete diorg tu sume cc beso kete mhl lak tu,ak bwk 1000 cc jek.xtekejor yob..
pic tu mse bru smpai,air surut tp bila da ptg air naik..bersih sgt airnye lg brsih dr PD..tp ak juz men2 jek air tu belah ptg bab da sejuk bebenor duk berendam dlm swimming pool..bole plak ek g pantai pstu mandi kt swimming pool..yg xbole blah tu siap join bdak2 kcik pyer port..haha..

yg pic first sekali tu,fruit farm..mse bru smpai tu xtau nk ke mane kitorg g la fruit farm dgn niat nk mkn buah bebanyak la kn..masuk2 jek ak da nmpak rm20 per head!!gile gebass..20 henngget??brp sgt la ak bole telan kot..pastu ktorg g je la kdai cenderahati kt citu.de r jual durian..de rm9,13,35 sekilo..tu kire pelancong r ramai g mkn kt citu ala2 jakun..haha..kitorg pun pe lg nk jd ala2 org bandor katekn g la amik sebijik yg rm9 tu.mkn 2 org..(padahal org kmpung!haha..)da timbang lbh krg rm10 sebijik.sekali bkak cettt!durian bese jek.cm kt bt.pahat ni ley dpt sekilo sehengget stgh jek!hammbik ak  gatal sgt nk try..smpi skg ak dok pk nape la bole tjbak nk mkn kt citu..gile r..klakor pun de..da rzki die kn nk wat cmne(ayat cover skt ati ni)..soknye g jusco tebrau nampak lak durian yg warne kuning tu 3 pack 10hengget jek!pergh..mcm nk nyanyi lgu menyesal - sixth sense jek time tuh..emm..pape pun da msuk prut pn..atleast msm durian kali ni de gk memori yg ak xkn lupe smpai bile2..


















lg 1 pic makanan ni..pergh wat ak terliur r...dapppp gile tom yam tu..pergh terbaek r!!kalau korg g Aeon Jusco korg cari 'BLACK CANYON COFFEE'..try r..mmg sedap..rase cm tiap mggu nk mkn cni..tp jauh r..lau kt b.pht ni ade msti syiokkk...terangkat r beb!superb!..try r pastu btau cmner rsenye...

Tuesday, 7 June 2011

keje oh keje.....

zaman skg ni semua org keje..pempuan ke laki ke sama jek,dah xde beza dah skg ni..mungkin zaman da berubah atau taraf hidup dah meningkat..xkirala keje papepun yg ptg halalan toiyibaa..
bercakap pasal halal ni, kita sbg org islam of coz la kena particular bab2 ni..sbb ni melibatkn drh daging kita so kenalah jg betol2 ye tak?..
Cakap pasal ni, tetibe ak teringat de 1 topik pasal berkat ni kt tv9 tp xsure lak tajuknye..tol gak lau d pikir2kn..pernah x kite pk berkat ke gji kite selama ni??mmgla secara zahirnye kite bknla merompak ke mencuri ke,keje yg kite wat pn halal pd zahirnya tp sebalik keje yg kite wat tu adakah ada keberkatan..
yelah bab2 berkat ni bkn kite boleh tentukn sendiri kn..tp selagi kite wat keje iklas insyaallah la de kbrktannye...
bayangkanla bese kite dgr sesetgh org tu kol 8 punch card..8.30 da ilang dah..tup2 kol 10 bru nampak byg..time tu la bru nk on pc..kang lunch kol 12 d anjaknye sampai ke kol 230..xabis dgn tu plak blom lagi panas punggong tu ilang lg bygnye kol 3-330 da ghaib lg..alasannya tea time...kol4 bru la nmpak kelibat...kol 5 da blk...uish..sng tol keje cmtu..brp jam agknye die keje ek??
rase2nye berkat ke keje die cmtu..pstu gjinye dok bg ank bini mkn/fmly mkn..tipula klu kite ni rjin sgt asik dok menatap keje jek kn..kang gile keje lak org ckp tp xperlu r nk over sgt..kite d byr tuk berkhidmat..so jlnknlah amanah tu dgn sebaiknye..mungkin boss xtau tp tu yg kt ATAS tu tau segalanye..
ni bkn nk mnuduh sesape,tp juz nk mgigatkn termasuk diri sendri bab kdg2 kite t'lepas pndang dgn perkara mcm ni..sapa yg trasa tu pk2 kn la..ak pun dlu cmtu...hehe..tp dlu la 4-5 tauh dlu...skg da x lg..skgak wat kerja amal lak tuk company aku...hihi...papepn wt la yg t'baek tuk diri n fmly kite....adiosss..

Thursday, 28 April 2011

nak jugak..

ehem2..nak jugak tu...nak gak ber'blogger ni..hehe..ntah angin pe nth tetibe jek rajin sgt aku nih..haizz ak pun confuse..padahal cketla punyer payah nk on9 skg nih smpai member2 pun dok tegur mne la ak ni lame da xberFB..nth bukannya pe,sejak 2 menjak post keje kt tmpt baru ni a bit bz ket.almaklumlah kan baru..nak kena bg performance yg terbaekk wok..hakhak..weh bukan bodek woo..e-class ni..insyaallah..
bercakap psl bodek ni..emmm sakitla ati gak..sebabkan bodek la ak skg tcampak kt cni..hasad dengki maybe?pe yg dengki sgt kat nih..pe lah yg ak de sampai nk rase t'cabar.xpaham r ak manusia2 yg mcm ni..tue ke mude ke sama jek..ni la kan org melayu kite xbole tgk bangsa sndri lebih cket pasti de yg rase cemburu..cemburu ke?xbertempat langsung nk cemburu kt ak..haishh..xpaham tol..
kenapa la ek suke sgt sibuk hal org..jgn sibuk pasal ak lg bole x..benci la org2 cmni..suke myampai citer..xde kene mngena pun ngn hidup ko so xyah amik tau.ak pun xhingin nk tau psl ko...tapi papepun back to basic..ak percaya pe yg jadi de hikmahnya dari Ilahi..hikmahnya skrg ak t'campak kat cini dan laluan tuk ak terbentang luas..alhamdulillah..betullah kan "org yg teraniaya ni doa die mudah dimakbulkan"..So thanks la pada org2 tu sbb bt ak cmni..yg penting bersabar je dgn ujian dari-Nya..yg pasti setiap ujian itu adalah tanda DIA sayang kat kita..sekali lg THANKS ALLAH..