Tuesday, 7 June 2011

keje oh keje.....

zaman skg ni semua org keje..pempuan ke laki ke sama jek,dah xde beza dah skg ni..mungkin zaman da berubah atau taraf hidup dah meningkat..xkirala keje papepun yg ptg halalan toiyibaa..
bercakap pasal halal ni, kita sbg org islam of coz la kena particular bab2 ni..sbb ni melibatkn drh daging kita so kenalah jg betol2 ye tak?..
Cakap pasal ni, tetibe ak teringat de 1 topik pasal berkat ni kt tv9 tp xsure lak tajuknye..tol gak lau d pikir2kn..pernah x kite pk berkat ke gji kite selama ni??mmgla secara zahirnye kite bknla merompak ke mencuri ke,keje yg kite wat pn halal pd zahirnya tp sebalik keje yg kite wat tu adakah ada keberkatan..
yelah bab2 berkat ni bkn kite boleh tentukn sendiri kn..tp selagi kite wat keje iklas insyaallah la de kbrktannye...
bayangkanla bese kite dgr sesetgh org tu kol 8 punch card..8.30 da ilang dah..tup2 kol 10 bru nampak byg..time tu la bru nk on pc..kang lunch kol 12 d anjaknye sampai ke kol 230..xabis dgn tu plak blom lagi panas punggong tu ilang lg bygnye kol 3-330 da ghaib lg..alasannya tea time...kol4 bru la nmpak kelibat...kol 5 da blk...uish..sng tol keje cmtu..brp jam agknye die keje ek??
rase2nye berkat ke keje die cmtu..pstu gjinye dok bg ank bini mkn/fmly mkn..tipula klu kite ni rjin sgt asik dok menatap keje jek kn..kang gile keje lak org ckp tp xperlu r nk over sgt..kite d byr tuk berkhidmat..so jlnknlah amanah tu dgn sebaiknye..mungkin boss xtau tp tu yg kt ATAS tu tau segalanye..
ni bkn nk mnuduh sesape,tp juz nk mgigatkn termasuk diri sendri bab kdg2 kite t'lepas pndang dgn perkara mcm ni..sapa yg trasa tu pk2 kn la..ak pun dlu cmtu...hehe..tp dlu la 4-5 tauh dlu...skg da x lg..skgak wat kerja amal lak tuk company aku...hihi...papepn wt la yg t'baek tuk diri n fmly kite....adiosss..

No comments:

Post a Comment